Utflykt till Öjebyn och Fårön

Embarkering

Ulrika Bohmans trädgård

Solanderparken

Den 15 juli åkte vi norrut med en av Lestanders bussar. Vädret var strålande just den dagen till skillnad från vårens och sommarens dagar hittills. Piteås stadsträdgårdsmästare Ulrika Bohman har en imponerande trädgård "under ständig utbyggnad" och där gjorde vi första stoppet. Ulrika berättade att hon funderade på att sätta in en annons som skulle se ut ungefär som "Ensam, ekonomiskt oberoende kvinna önskar bekantskap med någon som är ägare av traktor och helst även grävmaskin. Svar önskas med foto av maskinerna". Och visst, med tanke på stenbumlingarna i trädgården bland annat så räcker inte muskelkraft långt.

Efter en mellanlandning vid Solanderparken, där den mångkunnige Jan Borg berättade om den pitefödde, världsberömde botanikern och naturhistorikern Daniel Solander kom vi fram till Fårölotten med dess underbara läge vid vattnet i Sandlundsviken. Där kunde vi vandra runt i det fina vädret och utbyta idéer med ägarna av de lotter som satt upp skylten "Öppen trädgård, Välkommen in".

Under hemresan kunde vi konstatera att det varit en lyckad och givande utflykt som gett oss mycket inspiration. Tack till arrangörsgruppen med Ethel Ågren i spetsen som ordnat denna fina utflykt till vårt grannlän i norr.

Text: Hans Åkerlund
Foto: Karl-Bertil Holmström
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.03 | 16:19

Min stuga kolonilott nr 5 är till salu
. Hör av er till mej på mail
mfahlen4@ gmail.com för mer information

...
14.03 | 17:02

Min kolonistuga är till salu : har kolonilott nr 5 ,r
Bara höra av sej om intresse finns
Tele 070 2873865.
Marianne Fahlen

...
15.07 | 22:27

hej, vilken fin stuga du har! Vi har just varit på dalkarsliden och sett på ert fina område. Vad kostar det?

...
11.04 | 14:38
Till salu har mottagit 24
Du gillar den här sidan